COMG-Ajuda

El COMG-Ajuda és un projecte per desenvolupar projectes solidaris, a través de la qual fa 15 anys que el COMG treballa amb projectes de cooperació sanitària. Molts professionals metges hi han treballat i hi estan treballant per donar suport a poblacions on les condicions sanitàries mínimes no estan cobertes. Gràcies al seu esforç hem aconseguit que alguns nuclis concrets puguin oferir a la seva població una sanitat digne.

El COMG-Ajuda està obert a tots el professionals mèdics que vulguin cooperar o desenvolupar el seu propi projecte i està relacionat tant amb la cooperació de col·legis de metges catalans com amb la cooperació de col·legis de metges espanyols oferint cursos i borsa de treball.

El COMG-Ajuda, a través de la seva butlleta d’inscripció, us obre les portes al vostre desig de cooperació. 

PROJECTES El COMG-AJUDA 2020

En la convocatòria 2020 del COMG-Ajuda, 5 projectes han estat escollits per a rebre una ajuda de 1.500 euros. Són els següents:
 

  • Associació d’Ajuts per a Nens de Nicaragua. Associació que lluita contra la marginació i l’exclusió social d’un col·lectiu de nens i nenes amb discapacitat o malalties cròniques de San José de Cusmapa (Nicaragua). La contribució del COMG-Ajuda es destina al programa "Catalunya Solidària" pensat per a aconseguir millores en l'activitat sanitària de la zona, iniciatives de formació i capacitacions per als pares i mares i activitats productives (taller de costura, hort comunitari), entre altres. 

Dra. Carme Buquets (Secretaria COMG), Dr. Joan Llauró i Güell (President l’Associació d’Ajut per a Nens de Nicaragua (A.A.N.N.) i Dr. Josep Vilaplana (President COMG)
 
  • Girafra. Des de fa 3 anys, la Fundació GIRAFRA està duent a terme projectes de cooperació a Oluko (Àfrica) per oferir atenció mèdica gratuïta. Aquest any 2020, a causa de la COVID-19 no ha estat possible continuar el projecte d'Oluko però el Dr. Antonio Viallonga ha estat a Kinshasa (República Domocràtica del Congo) des de l'estiu de 2019 fent projectes de cooperació al Centre Hospitalier Mère-enfant Monkole. Les principals activitats desenvolupades han estat vinculades a l'obstètrica i la ginecologia i a la pediatria. Amb la contribució del COMG-Ajuda s'han pogut cobrir les despeses de la cirurgia d'osteotomies a tres nens i l'atenció obstètrica (cessàries) a dues mares.
     
  • ONG Amics de Boulembou. ONG que treballa des del 2006 en diferents projectes de millorar de les condicions de vida en una zona rural de Senegal. La subvenció del COMG-Ajuda es destinarà íntegrament a medicació infantil pels nens de Boulembou i pobles veïns.

Dra. Carme Busquets (Secretaria COMG), Dra. Clara Michaut (Representant Amics de Boulembou) i Dr. Josep Vilaplana (President COMG)
 
  • Garawol. Impulsat per l’Associació Banyoles-Garawol, és un projecte centrat en millorar el centre de salut d’aquesta regió a l’est de Gàmbia.

Miquel Aguirre Oliveras (Tècnic d’Acció Social Ajuntament de Banyoles), Issa Tunkara, Julla Tunkara i Musa Drumbuya (membres de la Junta de Garawol), Dra. Carme Busquets (Secretaria COMG) i Dr. Josep Vilaplana (President COMG)
 
  • Associació Un Pas per Senegal. Associació que treballa en diferents projectes entre els quals el de proveir de dos ous a la setmana els infants de l’escola Luly Sindiane (Senegal) per assegurar-los la ingesta de proteïna. El finançament del COMG-Ajuda es destina a aquest projecte.

Tot i que, segons les bases, els projectes premiats haurien de ser 3, l’interès social que presenten els treballs escollits, tots seran finançats amb la quantitat de 1.500€

DOCUMENTS ADJUNTS

Galeria d’imatges

Necessites més informació?