Cafè GIPS: Enginyeria biomèdica, noves necessitats i nous perfils als centres sanitaris

Organitzat pel GIPS conjuntament amb l’Hospital Josep Trueta, el Col·legi de Metges de Girona, la Universitat de Girona, Enginyers Industrials de Catalunya i l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB

Dia: 21/03/2024
Lloc: Sala d'Actes de l'Hospital Josep Trueta
Horari: 11.30 hores

El Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS) del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya és un espai de participació i col·laboració amb professionals de diverses disciplines científicotècniques que, no essent estrictament mèdiques o assistencials sanitàries, tenen cada dia més presència en el diagnòstic, terapèutica i prevenció de malalties. En aquest Cafè GIPS, organitzat pel GIPS conjuntament amb l’Hospital Josep Trueta, el Col·legi de Metges de Girona, la Universitat de Girona, Enginyers Industrials de Catalunya i l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB volem compartir el potencial de l’enginyeria biomèdica en la gestió, la innovació i els reptes tecnològics dels centres sanitaris.

 

11.30 h Benvinguda
Dra. Elena Álvarez/ Glòria Padura, directora mèdica/gerent de l’Hospital Josep Trueta.
Dra. Maria Pla, vicerrectora de recerca i transferència de la UdG.
Dr. Xavier Aldeguer, coordinador de la unitat d’innovació a l’Hospital Josep Trueta i l’Hospital Santa Caterina.
Dr. Josep Vilaplana, cap del servei d’anestesiologia de l’Hospital Josep Trueta, president de la Junta de Govern del COMG i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya

11.45 h Presentació Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut
Dra. Clara Prats, presidenta de la comissió gestora de GIPS.

12.00 h Taula Rodona: Oportunitats i reptes de l’enginyeria biomèdica als centres sanitaris
Modera: Dra. Georgina Vidal, enginyera biomèdica, coordinadora del grup de treball Cafè GIPS.
Dra. Teresa Puig, coordinadora del grau d’enginyeria biomèdica, catedràtica (Facultat de Medicina) de la Universitat de Girona i dirigeix el grup de Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab).
Dra. Beatriz López Ibáñez, doctora en informàtica, professora titular, coordina el laboratori d’investigació en Intel·ligència Artificial aplicada a la Medicina i la Salut del grup d’investigació eXiT de la Universitat de Girona.
Sr. Joaquim Reda, enginyer industrial, president de la demarcació de Girona del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.
Dr. Jaime Aboal, cap clínic del servei de cardiologia de l’Hospital Universitari Josep Trueta, investigador principal del projecte ODISEA (myOcarDial Infarction SafEty trAnsfer).
Dr. Yolanda Silva, neuròloga, cap d’estudis de l’Hospital Universitari Josep Trueta.
Dra. Mariona Serra, veterinària, directora de GoodGut, vicepresidenta CataloniaBio Healthtech.

13.15 h Cloenda

13.30 h Dinar a peu dret