Cafè GIPS: Tecnologia per a UCIs i quiròfans smart

Organitzat pel GIPS conjuntament amb l’Hospital Josep Trueta, el Col·legi de Metges de Girona, la Universitat de Girona, Enginyers Industrials de Catalunya i l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB

Dia: 22/02/2024
Lloc: Sala d'Actes de l'Hospital Josep Trueta
Horari: 11.30 hores

El Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS) del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya és un espai de participació i col·laboració amb professionals de diverses disciplines científicotècniques que, no essent estrictament mèdiques o assistencials sanitàries, tenen cada dia més presència en el diagnòstic, terapèutica i prevenció de malalties. En aquest Cafè GIPS, organitzat pel GIPS conjuntament amb l’Hospital Josep Trueta, el Col·legi de Metges de Girona, la Universitat de Girona, Enginyers Industrials de Catalunya i l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB volem compartir l’actualitat del sector de la tecnologia biomèdica per a la preparació i instal·lació de serveis hospitalaris smart i fer xarxa entre professionals de l’àmbit clínic i tècnic.


  11.30 h. Benvinguda
Dra. Àngels Morales, gerent territorial ICS-IAS
Dr. Xavier Aldeguer, coordinador de la unitat d'innovació a l'Hospital Josep Trueta i l'Hospital Santa Caterina.
Dr. Josep Vilaplana, cap del servei d’anestesiologia de l’Hospital Josep Trueta, president de la Junta de Govern del COMG i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.

11.45 h Presentació Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut
Dra. Clara Prats, presidenta de la comissió gestora de GIPS.

12.00 h Taula Rodona: Oportunitats i reptes en el disseny i execució de quiròfans i UCIs smart
Modera: Dra. Georgina Vidal, enginyera biomèdica, coordinadora del grup de treball Cafè GIPS.
Sra. Caterina Vidal, enginyera industrial i biomèdica, CEO de Biorem_biomedical engineering.
Dr. Rafael Máñez, metge especialista en medicina intensiva, cap de servei de Medicina Intensiva de l’Hospital de Bellvitge, atenció a malalts crítics mitjançant una assistència precoç (Critic- ContAs).
Dr. Xavier Escayola, enginyer en telecomunicacions, cap de l’àrea de bioenginyeria de l’Hospital Sant Joan de Déu.
Dra. Carme Balagué, metgessa especialista en cirurgia general i digestiva, coordinadora del servei de cirurgia i de la unitat de bariàtrica de l’Hospital Mutua de Terrassa.
Sr. Lluís Cantallops Dalmau, arquitecte i professor d’arquitectura a la UPC, fundador de l’estudi Cantallops-Vicente Arquitectes, on desenvolupa projectes d’equipaments en l’àmbit sanitari.
Debat obert als assistents

13.15 h Cloenda

13.30 h Dinar a peu dret

LINKS D'INTERÈS