Sortida a Sant Julià de Ramis

Organitzada per la Secció Sènior del COMG, Inclou visita guiada al poblat ibèric, a l'Església dels Sants Metges i al Monestir de Santa Maria de Cervià de Ter.

Dia: 24/11/2023
Lloc: Sant Julià de Ramis
Horari: 10:00h a 18.30h
Preu: 40 euros

Recollida: A les 10.00h a Fontajau - A les 10.15h a Poeta Marquina. 
Tornarem a Girona a les 18.30h.
 

Iniciarem la visita guiada a l’Església dels Sants Metges, on podrem gaudir de la seva arquitectura i dels jaciments que la rodeja.
Seguidament, visitarem la zona nord del poblat ibèric, on podrem veure la successió de muralles que protegeixen l’emplaçament des del segle VI al II aC, i el Castellum romà i visigot.
Aprofitarem per gaudir d'unes vistes espectaculars de gairebé 360º on veurem part del Pirineu, el Montgrí, la plana de l'Empordà, el Montseny i bona part del pla de Girona.
A continuació visitarem la zona sud del jaciment, que actualment està en excavació. Hi veurem les restes del barri ibèric (establert del segle IV aC i arrasat pels volts de 130-125 aC per erigir-hi la plataforma del temple itàlic), del llogarret d’època visigoda i la necròpolis.
Després visitarem les restes de la capella visigoda i de l’església romànica.
Tot seguit, anirem a dinar al Restaurant El Caliu, i finalment visitarem el Castell i el Monestir de Santa Maria de Cervià de Ter, una visita guiada pel Mn. Sebastià Aupí, rector del poble i capellà dels hospitals de Girona.

IMPORTANT:
  • INSCRIPCIONS: Per telèfon al 972.20.88.00 o e-mail: mverdaguer@comg.cat (Mònica Verdaguer). 
  • PAGAMENT:. Data límit 22 de novembre.
  • CANCEL·LACIONS: S’hauran d’efectuar abans del 22 de novembre. Les cancel·lacions posteriors a aquesta data, no seran retornades.
  • Un cop incrits a la sortida, rebreu un correu de confirmació on ens haureu de comunicar al·lèrgies o intoleràncies alimentaries.