Curs de pintura barroca (I): Velázquez

En el marc d'una col·laboració entre el COMG i el Club Cultural Amics de la Càtedra, vinculat a la Càtedra Dr. Bofill

Dies: 24/10/2023, 07/11/2023, 14/11/2023, 12/12/2023, 19/12/2023
Lloc: Sala d'actes del COMG (3a planta · c/Albereda, 3-5. Girona)
Horari: De 19.00 a 20.00
Preu: 60 euros/persona

En el marc d'una col·laboració iniciada amb el Club Cultural Amics de la Càtedra, vinculat a la Càtedra Dr. Bofill, el COMG acollirà, d'octubre de 2023 a juny de 2024, un conjunt de xerrades culturals que tindran lloc els dimarts de 19.00 a 20.00 a la sala d'actes de la tercera planta. Les primeres cites es concentraran en un curs de pintura sobre Velázquez que començarà el dimarts 3 d'octubre.
 
Curs de pintura barroca (I): Velázquez

Endinsa't en l'apassionant món de l'art barroc a través d'aquest cautivador curs centrat en el geni artístic de Diego Velázquez de la mà del Dr. Juan F. Campo. Submergeix-te en la riquesa i la profunditat de la pintura barroca mentre explorem la vida i l'obra d'un dels mestres més influents d'aquest moviment artístic. Des de les seves tècniques magistrals fins al seu impacte cultural, aquest curs ofereix una oportunitat única per comprendre i apreciar plenament el llegat de Velázquez i els pintors que van sorgir en aquest moviment pictòric.
 
Programa del curs:

3 d'octubre - Introducció històrica al segle d'or
10 d'octubre - Aspectes culturals
24 d'octubre - El pintor, la seva formació i les escoles

7 de novembre - La clientela
14 de novembre - Iconografia religiosa i profana

12 de desembre - La natura morta i el retrat
19 de desembre - El Greco

El curs dona accés gratuït al cicle de conferències complementari Edward Hooper i la pintura americana a l'inici del segle XX que tindrà lloc els dijous de 19.00 a 20.00 a l'Auditori Josep Irla, a partir del 5 d'octubre (5 sessions). Caldrà registre previ.
 
Termini d'inscripció, preu i compra d'entrades:

Com a resultat d'aquesta col·laboració amb el Club Cultural Amics de la Càtedra, vinculat a la Càtedra Dr. Bofill, la col·legiació de Girona es podrà beneficiar d'un preu reduït per a l'accés al curs (60 euros/persona) i d'un període d'inscripció preferent que s'obrirà el 12 de setembre a les 11.00. La data límit d'inscripció serà el 26 de setembre.

Cal fer la compra d'entrades des del següent link amb un codi de descompte que s'enviarà per correu: https://www.entrapolis.com/entrades/curs-de-pintura-barroca-i-velazquez (pots consultar les instruccions per fer la compra d'entrades en el document adjunt)   

Per inscripcions d'accés lliure, no preferent, posteriors al dia 26 de setembre adreçar-se a: https://clubcatedra.com/curs-de-pintura-barroca-i-velazquez/

 
Altres activitats de la Càtedra Dr. Bofill amb descompte: