Conferència de prestigi "Cèl·lules mare i regeneració cardíaca: encara hi ha futur?"

A càrrec de la Dra. Gemma Vilahur, cap del grup de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona

Dia: 20/10/2023
Lloc: Sala d'actes de l'Hospital Trueta
Horari: 13.00

La Dra. Vilahur és Cap de Grup a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau Barcelona.

Nomenaments anteriors inclouen la concessió d'una beca post-doctoral del Ministeri de Ciència i Innovació al Mount Sinai School of Medicine, Nova York (2004-2006); un contracte "Juan de la Cierva" (2006-2009), un contracte Ramón i Cajal (2010-2015) i una consolidació I3P.

És autora de 185 articles (PubMed) en l'àrea cardiovascular (>7.000 cites, índex H=46) que inclouen manuscrits originals, revisions i articles de posicionament i consens i ha contribuït en més de 35 capítols de llibres.

És i ha estat investigadora i co-investigadora de 46 projectes de recerca (projectes nacionals i europeus; finançats pel govern o per la indústria) on ha aixecat financiació per més de 8M Euros. Fruit de la seva recerca ha rebut múltiples premis científics en els que cal destacar el premi Fundació L'Oréal-UNESCO per a les Dones en la Ciència (2012) i el Outstanding Achievement Award de la Societat Europea de Cardiologia per la seva trajectòria científica (2019).

És actual presidenta de la Societat Europea d'Investigació Clínica (2023-2027) i expresidenta de Grup de Treball de Trombosis (2020-2022) de la Societat Europea de Cardiologia. Té una consolidada experiència en malaltia isquèmica coronària, des de la aterosclerosi i els seus factors de risc cardiovascular fins a la trombosi i infart agut de miocardi, així com en la identificació de noves dianes / estratègies terapèutiques per prevenir i tractar l’infart.

La Dra. Vilahur ha contribuït en múltiples cursos / màsters de formació continuada i forma part de l'Comitè Editorial de prestigioses revistes en l'àrea cardiovascular. És autora de 4 patents i ha creat 3 Spin-Offs.
 

La conferència de prestigi se celebra anualment i està impulsada per l'associació de facultatius jubilats del Trueta, amb la col·laboració del COMG, l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya