Dia Mundial de la Sida 2020

COMPARTINT RESPONSABILITATS. Jornada per difondre la importància del treball col·lectiu per fer front a la infecció pel VIH.

Dia: 01/12/2020

El dimarts 1 de desembre, des del programa PCAVIHV (Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, es torna a celebrar el dia Mundial de la Sida 2020 per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus, per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius, sense treva, en la resposta enfront del VIH.
 
Aquesta jornada és una bona oportunitat per fer difusió de la importància del treball col·lectiu per fer front a la infecció pel VIH. Les pandèmies del VIH i de la COVID-19, coincidents ara en el temps, posen de manifest la necessitat de compartir compromisos i respostes, i que tots ens involucrem en les mesures preses.
 
El Programa de Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques (PCAVIHV) es suma a aquesta diada per fomentar la conscienciació de la societat i la seva implicació en la lluita contra el VIH. Amb aquest objectiu, han elaborat un nou cartell per a aquesta edició i un manifest conjunt al qual s’hi ha adherit més de 130 entitats públiques i privades. Amb aquest manifest, les entitats adquireixen el compromís professional de fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

En aquest Dia Mundial de la Sida 2020, sincronitzen els esforços recordant que la salut de cada un de nosaltres és la salut de tothom.