Agressions a metges i metgesses

SI HAS PATIT UNA AGRESSIÓ, INFORMA’NS

Et recomanem que et dirigeixis al COMG i, també, als departaments de prevenció de la institució on treballes

En cas que pateixis una agressió, el COMG es presentarà com a acusació en defensa de la professió

És un compromís de la Junta de Govern del COMG que té com a propòsit ajudar les seves col·legiades i col·legiats a fer front a aquesta xacra inacceptable que constitueixen les agressions al personal sanitari.

Si et trobes en aquesta situació, i perquè el procés pugui iniciar-se, informa'ns: Posteriorment, ens posarem en contacte amb tu per informar-te dels passos a seguir.
 

ENCARA QUE NO VULGUIS DENUNCIAR EL CAS, INFORMA'NS


Qualsevol que sigui la decisió que prenguis sobre com gestionar una possible agressió, i encara que no vulguis dur a terme una denúncia formal davant les autoritats, des del COMG t'animem a que ens informis de manera que tinguem una imatge real de la situació de les agressions a les metgesses i els metges de la nostra demarcació.

 
Acord de col·laboració amb la Fundació Mutual Mèdica, pel qual la col·legiació del COMG estarà coberta en tot moment davant una agressió.

El Col·legi de Metges de Girona i Mutual Mèdica tenen subscrit un acord perquè els seus col·legiats tinguin la possibilitat d'accedir a una assegurança gratuïta d'incapacitat laboral per agressió que cobreix fins a quinze dies de baixa laboral per agressió, física o psíquica, en l'exercici de la seva professió amb una renda de 50 euros diaris i, en el cas de ser mutualista, de 100 euros diaris.

La prevenció a través de campanyes de conscienciació és, també, un dels punts principals d'aquest conveni.
 
Recomanacions del COMG

Constatem que, per desgràcia, les agressions contra les metgesses, els metges i el personal sanitari en general no es redueixen i considerem de gran importància que una metgessa o un metge tingui clar què fer si l’agredeixen.
 
Per informar i formar la nostra col·legiació sobre aquest tema, estem preparant un document que ofereix unes pautes d'actuació senzilles, clares i pràctiques que poden ajudar a prevenir les agressions i, també, a orientar sobre com exigir una reparació.