Recepta electrònica privada

El COMG ofereix a la col·legiació l’accés i l’ús gratuït de la plataforma REMPE que permet emetre receptes electròniques privades i la seva dispensació en farmàcies de tot l’estat espanyol.

Hem subscrit un contracte amb Digital Prescription Services, S.A. (DPS), empresa titular de REMPe i prestadora del servei, el cost del qual assumeix el COMG, perquè pugui utilitzar-se il·limitadament per la col·legiació en la seva pràctica professional, i doni major seguretat a l’acte de la prescripció de medicaments.

REMPe és una aplicació informàtica homologada que compleix amb el Reial Decret 1718/2010, de 17 de desembre, de recepta mèdica i ordres de dispensació. Trobareu les funcionalitats de la plataforma REMPe aquí
 
CAL TENIR L'APP DEL COMG

Per poder aprofitar els avantatges de l’acord, la recepta s’ha de tramitar a través del web o de l’app del COMG. Tot i que es tramiti des del web, cal tenir instal·lada l’app Metges de Girona per autentificar l’accés. Si encara no tens l'app instal·lada, descarrega-te-la, i si ja la tens, assegura’t de tenir-la actualitzada. Consulta com fer-ho aquí.
 
NECESSITES UN CODI CAID

Per utilitzar la recepta medica privada hauràs d'acreditar-te i disposar d'un codi CAID. Per obtenir-lo cal personar-te a les oficines del COMG o enviar una fotografia del DNI/NIE per ambdues cares i una fotografia teva a l’adreça suportapp@comg.cat
 
Un cop validada la teva identitat, rebràs per SMS un CAID que es el Codi d'Activació d'Identitat Digital que hauràs d’introduir al teu dispositiu mòbil, en l’apartat de perfil, per completar el procés d’acreditació abans d'usar la plataforma de recepta privada.
 
Has de conservar aquest CAID en cas de canviar de dispositiu i, sobretot, no facilitar-lo a ningú. És important extremar les mesures de seguretat amb les credencials personals per evitar que se'n faci mal ús.
 
ACCÉS A LA PLATAFORMA DE RECEPTA PRIVADA

Per accedir a la plataforma de recepta privada, segueix els següents passos:

A través del web del COMG

  1. Ves a l'apartat de tràmits online i crea un usuari i clau d'accés, si no en tens un ja (també pots entrar-hi amb el teu certificat digital del COMG o a través de validació amb app -en aquest últim cas, rebràs un push a l'app per autentificar la identitat que caldrà acceptar-)
  2. Si ja tens usuari i clau d'accés, entra als tràmits online 
  3. Un cop dins, selecciona l'apartat de recepta (llegeix les condicions fins al final del text)
  4. Dona't d’alta del servei i introdueix les teves dades (són necessàries per REMPE, hi ha dades que seran públiques i sortiran a la recepta, d'altres no)
  5. Rebràs un correu electrònic de REMPE per activar el servei i establir la teva contrasenya
  6. Ja pots accedir a la plataforma de preinscripció REMPE des de l'àrea privada per fer les teves receptes

A través de l’app del COMG

  1. Obre l’aplicació i ves a l'opció de “Recepta privada” del menú de l’app (t'apareixerà si estàs acreditat, és a dir, si ja tens un codi CAID)
  2. Igual que passa amb el web, la primera vegada cal acceptar les condicions d’accés i donar-te d'alta
  3. Ja pots accedir a la plataforma de preinscripció REMPE des de l'opció "Recepta privada" del menú de l'app
 

El COMG autoritzarà l'alta com a usuaris del sistema als col·legiats i col·legiades que així ho sol·licitin, exceptuant aquells que es trobin sense exercici per motiu d’inhabilitació o suspensió de l’exercici per decisió col·legial o judicial, per no disposar de permís de treball, o per altres motius que impedeixin l’exercici professional. Els usuaris seran donats de baixa de la plataforma si causen baixa del COMG o es passa a tenir la condició de col·legiat sense exercici per algun dels motius indicats. En cas d'ús negligent o inadequat d’aquest recurs, el COMG també podrà donar de baixa un usuari de manera discrecional.