• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

Els metges, a favor de prendre mesures per a millorar la salut bucodental de la societat catalana

20/09/2019

El Dr. Josep Vilaplana, president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va comparèixer, ahir, davant la comissió de Salut del Parlament en relació a la proposició de llei del Servei d’Atenció Pública de Salut Bucodental i de la creació del programa d’atenció dental infantil PADI (Programa d’Assistència Dental Infantil).

Els metges catalans consideren necessari millorar la salut bucodental de la població catalana i, especialment, la dels col·lectius més vulnerables.

En el seu parlament, el Dr. Vilaplana també ha volgut fer referència a la importància de realitzar un  estudi epidemiològic propi, que tingui en compte la població catalana en el seu conjunt i que, per tant, permeti conèixer la realitat de les diferents zones i les seves necessitats.

La creació d’estructures sòlides, com ara la reimplementació d’un programa PADI, la formació d’una Oficina Dental Comunitària que estableixi les línies de treball i en faci un seguiment continuat, juntament amb la instauració d’un consell assessor, són algunes de les propostes que s’han fet per a recuperar el lideratge de Catalunya en aquest camp.

Finalment, el CCMC ha volgut mostrar el seu suport al Dr. Antoni Gómez, president del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), recordant que comptar amb l’assessorament d’aquest òrgan resultarà clau en aquest procés de desenvolupament de la proposta de llei.