• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

Posicionament del COMG respecte de l’aprovació del decret d’acreditació de prescripció infermera

30/08/2019

El Col·legi de Metges de Girona (COMG) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) volen mostrar el seu suport a l'aprovació del decret d'acreditació de prescripció infermera aprovat per la Generalitat de Catalunya.

El COMG i el CCMC consideren que les noves competències i responsabilitats dels professionals d'infermeria són una oportunitat per treballar millor. Sempre s'ha apostat per l'assumpció de més competències i responsabilitats per part dels infermers/es. Això no obstant, tant el COMG com el CCMC no consideren adient una acreditació massiva i sempre s'ha aconsellat el desenvolupament d'una formació específica d'infermeria per poder indicar medicaments d'ús humà.

Finalment, i en el marc del treball en equip i de protocols definits, la junta del COMG reconeix la indicació de productes propis per part d'infermeria però recorda que és al metge/ssa dins dels equips, a qui li correspon fer el diagnòstic clínic i la proposta de tractament. Els medicaments subjectes a prescripció mèdica segueixen estant subjectes a prescripció exclusiva de personal facultatiu.