• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

Posicionament del COMG davant la vaga convocada per Metges de Catalunya

26/11/2018

Davant la vaga convocada per Metges de Catalunya als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i als centres de primària i hospitalaris de la xarxa concertada del Sistema Sanitari Integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) manifesta que entén i comprèn la situació que ha portat a molts metges a fer aquesta vaga.

Les males condicions laborals, amb precarietat, pèrdua de poder adquisitiu dels sous i la sobrecarrega assistencial que s’han acumulat en els darrers anys no podien portar a cap altre desenllaç.

Com ja havíem avisat des del COMG, l’actual situació de manca de recursos i inversions, l’esgotament professional i l’absència de cap reforma estructural o organitzativa de pes, han abocat al col·lectiu a demanar solucions per una via que no es del gust del col·lectiu mèdic. Es demanen solucions que passen per un augment en el finançament del sistema sanitari públic per fer-lo eficient i sostenible i, a l’hora, un sistema sanitari just amb els seus professionals metges.

Calen, també, canvis organitzatius que millorin la capacitat d’autogestió i el pes de l’assistència primària en el sistema. Aquí tots estem cridats a transformar el sistema, encarant-lo cap al futur.

Els metges necessitem solucions ja i demanem valentia a les parts per prendre les decisions adequades. Tots els responsables polítics també estan cridats a revertir la insuficiència financera de la Generalitat de Catalunya si volem mantenir una sanitat de primer nivell. El sector no pot seguir mantenint la seva eficiència a costa de les pobres condicions laborals dels seus professionals mèdics.

Des del COMG, demanem que, el més ràpidament possible, es trobin vies de solució al conflicte, tant a l’ICS com a tot el sistema concertat del SISCAT.