• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

El CCMC considera que l'informe del Departament de Salut avala l'actuació correcta dels metges l'1-O

23/10/2017

Davant l’informe sobre els incidents del dia 1 d’octubre a Catalunya, durant la celebració del referèndum, i dels tres dies posteriors, fet públic avui pel Departament de Salut de Salut de la Generalitat, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) considera que la informació que s’hi recull referma la veracitat dels diagnòstics dels professionals mèdics de Catalunya en relació als ferits i, per tant, la seva correcta actuació.

La corporació que agrupa els quatre col·legis de metges catalans agraeix al CatSalut i al conseller Antoni Comín que hagin donat a conèixer la informació detallada de tots els casos atesos durant aquells dies. Segons el president del CCMC, el Dr. Josep Vilaplana, “les dades posen fi a la polèmica sorgida en alguns mitjans que, en un intent de rebaixar la gravetat dels ferits, posava en dubte l’actuació dels metges que els van atendre”.

El Consell valora i reconeix la tasca duta a terme per tots els professionals mèdics i sanitaris catalans, especialment el dia 1 d’octubre, que van veure incrementat el nombre de persones ateses com a conseqüència de les càrregues policials i lamenta l’elevat nombre de persones ferides a Catalunya.