• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

El CCMC avala l'actuació dels metges que van atendre els ferits de l'1 d'octubre

16/10/2017

Davant les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació que posen en dubte el nombre i l’estat dels ferits del passat dia 1 d’octubre a Catalunya, fruit de les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya el Dr. Josep Vilaplana, assegura que “els metges catalans van certificar el que van veure”.

En nom de tots els col·legis de metges catalans, el Dr. Vilaplana denuncia que “no es pot posar en dubte la professionalitat i independència dels metges a l’hora de certificar els ferits el dia del referèndum perquè recorda que els metges actuen sota un codi deontològic per atendre i diagnosticar pacients”. El president del CCMC manifesta que “l’1 d’octubre hi va haver persones ferides a Catalunya, amb lesions més o menys greus, però ferides”.

Segons el Dr. Vilaplana, “independentment del nombre concret de ferits de més o menys gravetat, la qüestió a plantejar-se és si la repressió policial duta a terme pel Govern Espanyol és la resposta adequada per part d’un estat democràtic i del segle XXI”.

Finalment, informa que aquestes informacions no contrastades i sense citar fonts que alguns mitjans han publicat seran trameses al Col·legi de Periodistes de Catalunya. Igualment, s’ha encarregat als serveis jurídics del CCMC que avaluïn les possibles accions legals a emprendre.