• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

Valoració del president del COMG sobre les llistes d'espera

29/07/2016

El Dr. Josep Vilaplana, president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG, expressa en una entrevista a la Cadena SER que "tenim un sistema sanitari molt tensionat i si no hi ha un nou pressupost o un pressupost més ampli per obrir més quiròfans a la tarda es fa difícil variar la quantitat de procediemnts que es fan". Segons Vilaplana, "la gestió de les llistes d'espera es pot millorar, des del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya vam enviar unes propostes al Departament de Salut per millorar les llistes d'espera, les quals van en el camí d'habilitar els professionals per contribuir a reduir les llistes i desburocratitzar el màxim tota la gestió".

Vilaplana explica que una de les propostes del Consell estava vinculada amb la transperència en el sentit de "fugir d'un debat polític i d'informar els pacients, que el professionals puguin definir la prioritat dels pacients, ja que la prioritat és atendre els pacients que més ho necessiten des d'un punt de vista médic però també social i per això cal connectar bé l'especialista que ha de fer l'operació amb la primària que està formada pels metges que coineixen més aquests factors més socials i familiars que són clau moltes vegades".

Segons Vilaplana, "les llistes d'espera hi han de ser però el que no pot ser és que hi hagi intervencions que s'allarguin anys i això és el que cal arreglar". Pel Dr. Vilaplana, "cal fer una priorització dels pacients que més ho necessiten" en un "sistema sanitari que està funcionant al 101%".

Durant l'entrevista, el Dr. Vilaplana també ha valorat l'actualitat sanitària gironina i la situació actual de l'Hospital Josep Trueta de Girona.