• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

Posicionament sobre la vaga de metges a l'hospital de Palamós

16/03/2016

Després de demanar a la direcció de l’Hospital de Palamós i al seu col·lectiu mèdic que s’arribi a un acord per evitar la vaga de metges convocada en aquest centre, per demà dijous 17 de març, el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), el Dr. Josep Vilaplana, ha advertit que “les creixents mostres de malestar dels metges són un avís per a tothom, ja que la vocació i professionalitat d’aquest col·lectiu, juntament amb el d’infermeria, ha quedat demostrada amb el manteniment de la qualitat assistencial de la sanitat pública, tot i les successives retallades pressupostàries”.

El Dr. Vilaplana ha afegit que “mantenir un sistema sanitari infrafinançat i sense inversió esgota el personal millor preparat i tensiona el sistema fins a portar-lo al límit, com passa, en aquesta ocasió, a l’Hospital de Palamós”.

Més capacitat de decisió

Segons el Dr. Vilaplana, “per tal d’assegurar la qualitat assistencial i la viabilitat del sistema cal reforçar el paper del metge en la presa de decisions dels centres sanitaris i valorar, per exemple, la importància de comptar amb una avaluació triennal de la gestió del director mèdic per part dels facultatius, com demanen els metges de Palamós”.

Segons el president dels metges gironins, “també cal aplicar les sentències judicials que estableixen que l’hora de guàrdia dels metges s’ha de retribuir com a mínim al mateix preu de l’hora ordinària, com sembla que no s’està complint a l’Hospital de Palamós”.

El COMG recorda que “no es pot seguir carregant la sostenibilitat i qualitat del sistema sanitari català sobre les espatlles del col·lectiu mèdic, el qual ja ha demostrat, i amb escreix, el seu compromís amb el sistema i la ciutadania”.

El Col·legi gironí afegeix que “els metges catalans han patit un empitjorament en la seva situació laboral amb una caiguda salarial del 20% des del 2010, més inestabilitat laboral i contractes temporals eventuals o interins en el sistema públic català”.