Les preguntes més freqüents

 
He perdut el meu CAID, com puc tornar a obtenir-lo?

Si perds el CAID (Codi d'Activació d'Identitat Digital) hauràs de revocar la identitat mòbil i obtenir-ne una altra de nova, ja que l'única còpia existent d'aquest codi és la que guarda el titular de la identitat. El procés de revocació es pot realitzar contactant amb el titular de l'APP o amb el COMG.

L'APP demana permís per enviar notificacions push, per què?

Una de les funcionalitats que utilitza la identitat mòbil són les notificacions push. Es poden usar juntament amb una sol·licitud de PIN per confirmar la identitat i accedir a un servei o com a servei d'alertes. És important acceptar que l'aplicació rebi notificacions push.

Què és el CAID i per a què serveix?

El CAID és el Codi d'Activació d'Identitat Digital. Consta de cinc blocs de quatre xifres. Aquest codi és necessari per confirmar l'acreditació, desbloquejar la identitat en cas de bloqueig accidental o voluntari i recuperar la identitat, en cas de canvi de dispositiu o targeta SIM.

He canviat de número de telèfon, què he de fer?

La identitat al mòbil està vinculada al número de telèfon, per tant, en aquest cas, hauràs de revocar la identitat anterior i obtenir-ne una altra de nova associada al nou número.

He perdut o m'han robat el telèfon, què he de fer?

Si ets un usuari acreditat i perds el telèfon mòbil, és recomanable que bloquegis la identitat per evitar problemes. Un cop confirmat que es tracta d'una pèrdua definitiva o d'un robatori, i hagis instal·lat un duplicat de la SIM en un dispositiu nou, podràs instal·lar l'aplicació, i recuperar i desbloquejar la teva identitat en aquest nou dispositiu mitjançant el teu codi CAID. En cas que hagis optat per canviar de número de mòbil, hauràs de revocar la identitat antiga i obtenir-ne una altra de nova associada al nou número.

Si ets un usuari registrat, hauràs de donar de baixa la identitat i tornar a crear-la en el nou dispositiu.

He desinstal·lat l'aplicació al mòbil, es manté la meva identitat?

Al desinstal·lar l'aplicació s'esborren del mòbil les dades de la identitat, però aquesta continua existint en el Registre d'Identitats Digitals Mòbils del COMG. En canvi, la identitat sí que es manté en el mòbil a les actualitzacions de les versions de l'aplicació.

Si ets un usuari acreditat, per recuperar la identitat al mòbil només has d'instal·lar l'aplicació de nou i recuperar-la mitjançant el teu codi CAID.

He desinstal·lat l'aplicació en el mòbil i tinc la identitat bloquejada, es manté la meva identitat?

Si ets un usuari acreditat, es manté la teva identitat. Per recuperar-la, un cop instal·lada de nou l'aplicació al mòbil, hauràs de seguir dos passos, i tots dos requereixen la introducció del teu codi CAID: recuperar la identitat i desbloquejar-la un cop recuperada.

Tinc dues targetes SIM amb el mateix número (telèfon i tablet), en què dispositiu funcionarà la meva identitat?

En l'últim on hagis registrat, confirmat l'acreditació, desbloquejat o recuperat la teva identitat. No obstant això, es recomana triar dispositiu on vulguis la identitat abans de la instal·lació i no realitzar canvis innecessaris.

Per quin motiu no és possible tenir la identitat en dos dispositius amb el mateix número de telèfon?

Perquè per verificar la identitat determinats serveis requereixen de l'enviament de notificacions push al dispositiu on resideix l'aplicació. Les notificacions push s'envien a un dispositiu, no a un número de telèfon.

He canviat el model de telèfon, però mantinc el mateix número, què he de fer per moure la meva identitat mòbil al nou dispositiu?

Si ets un usuari de nivell registrat, cal que donis de baixa la teva identitat en el dispositiu antic i desinstal·lar l'aplicació per acabar d'esborrar totes les dades. A continuació, descarrega i instal·la l'aplicació al nou dispositiu i registra't de nou.

Si ets un usuari de nivell acreditat, desinstal·la l'aplicació del dispositiu antic per esborrar les teves dades. A continuació, descarrega i instal·la l'aplicació al nou dispositiu i recupera la teva identitat mitjançant la introducció del codi CAID.

Tinc dos números de telèfon mòbil, puc tenir dues identitats?

No. La identitat està vinculada al número de telèfon i també al NIF de l'usuari, per tant, encara que tinguis diferents números de telèfon mòbil, únicament podràs disposar d'una identitat.

Es mantindrà la meva identitat si actualitzo l'aplicació?

Sí, sempre que instal·lis la nova versió sense desinstal·lar l'antiga. En canvi, si desinstal·les l'aplicació i ets usuari de nivell registrat, pots perdre la teva identitat.

No m'arriba l'SMS de confirmació per registrar-me, per què?

El principal motiu que fa que els usuaris no rebin els codis d'activació via SMS és que estiguin en possessió d'una SIM duplicada (dues targetes SIM amb el mateix número).

En aquest cas, hauràs de posar-te en contacte amb el teu operador de telefonia mòbil i assegurar-te que la SIM que estàs utilitzant en el dispositiu en el qual et vols registrar és la SIM principal.

M'he acreditat i tinc el CAID. En confirmar la identitat en l'aplicació introduint el CAID apareix l'error "El número de mòbil indicat no correspon amb el que va acreditar. Reviseu les seves dades", a què es deu?

L'aparició d'aquest error indica que les dades introduïdes en el procés d'acreditació no coincideixen amb les dades registrades en l'aplicació MetgesGirona.

Per solucionar aquesta incidència cal que donis de baixa la identitat i després tornis a iniciar el procés d'acreditació, introduint aquesta vegada les dades correctes.

On resideix el certificat?

El certificat resideix a la part segura del dispositiu.

Quina és la versió mínima de SO en què es pot instal·lar l'APP de MetgesGirona?

iOS 7.0

Android 4.0.

És possible acreditar-se sense necessitat de presència?

Efectivament és possible autoacreditar-se amb un certificat reconegut en aquesta URL https://comb.firmamobile.com/mir/?id=1

És possible certificar la identitat sense necessitat de presència?

No és possible certificar sense que hi hagi personació davant d'un operador.

TUTORIAL - REGISTRA'T A L'APP DEL COL·LEGI