Inici / ActualitatTornar

Les assegurances de salut des de l’òptica dels metges

27/05/2019

El passat dijous, 23 de maig, el Dr. Josep Vilaplana, president del Col·legi Oficial de Metges de Girona i del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, va participar en el seminari ‘Assegurances de salut: allò que hem de saber, allò que no ens expliquen’, organitzat pel Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Girona (CMAG).

Durant la seva intervenció, el Dr. Vilaplana va aportar la visió i experiència dels professionals de la salut entorn de la qualitat del sistema sanitari privat. En aquest sentit, Vilaplana va voler posar sobre la taula els resultats de l’enquesta que el Col·legi va portar a terme l’any 2016 per conèixer, precisament, les condicions de treball dels professionals i l’opinió dels metges gironins en relació a les assegurances privades.

Qüestions com la fidelitat amb els pacients, els ingressos econòmics o la llibertat per organitzar i exercir la pràctica resulten decisives per als professionals a l’hora de seguir treballant amb les Entitats d’Assegurança Lliure.

Per contra, la sol·licitud de més informes per autoritzar un acte i les baixes remuneracions pels actes mèdics, són alguns dels aspectes que més preocupen als professionals.

Pel que fa als usuaris, el Dr. Vilaplana va aprofitar per recordar la importància d’informar-se i conèixer a fons les cobertures que inclou l’assegurança i no fixar-se només amb el preu. Saber si es podrà optar a tractament oncològic i/o ambulatori o si se’ns permet escollir entre diferents metges o centres mèdics, resulta fonamental a l’hora d’escollir l’opció més adient.

En l’actualitat, es calcula que un 25% de la població catalana opta per la Medicina Privada, i que més de 6.000 metges presten els seus serveis en aquest àmbit.