Inici / ActualitatTornar

Els metges gironins tindran una assegurança per incapacitat després d’una agressió

16/04/2019

La Fundació Mutual Mèdica i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) han signat un acord de col·laboració per donar suport als metges que pateixin una agressió durant la seva activitat professional. Aquesta col·laboració té dues línies fonamentals d’actuació: la prevenció i la cobertura de les agressions.

Amb aquesta col·laboració, Mutual Mèdica posa a disposició de tots els metges gironins col·legiats una assegurança gratuïta d’incapacitat laboral en cas d’agressió que cobreix fins a 15 dies de baixa laboral per agressió, física o psíquica, durant l’exercici de la seva professió i amb una renda de 50 euros al dia.

El Col·legi de Metges de Girona dona, d'aquesta manera, visibilitat a la seva implicació per aconseguir una tolerància zero en les agressions als facultatius. Per aconseguir-ho, la institució mèdica, amb el suport de Mutual Mèdica, donarà a conèixer un protocol de prevenció per evitar o minimitzar possibles actuacions violentes. Aquesta guia inclou aspectes com reconèixer possibles escenaris de risc, actuar en cas de patir una agressió o quines passes s’han de seguir per posar una denúncia.

Per al Dr. Luis A. Morales, president de Mutual Mèdica, "és la nostra aportació, el nostre granet de sorra, al problema de les agressions. Amb aquesta nova assegurança "Mutual Mèdica vol oferir tranquil·litat i seguretat als professionals després de patir una situació com és un atac d’aquestes característiques en el seu dia a dia”.

“Segurament podem evitar o minimitzar agressions si sabem detectar per endavant que ens estem enfrontant a una possible agressió i coneixem les tècniques a utilitzar en aquests casos” detalla el Dr. Morales.

Per la seva banda, el Dr. Josep Vilaplana, president del COMG, ha reiterat el compromís del Col·legi a l’hora de combatre qualsevol agressió a un professional i ha destacat que “amb aquest acord s’està fent un pas important en la seguretat dels facultatius”. “El nostre objectiu és oferir totes les eines possibles als col·legiats per prevenir situacions de risc i per poder actuar amb eficàcia en cas que es produeixin”, ha assegurat.