• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

Posicionament sobre les converses entre el Ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya

25/06/2016

El COMG dóna suport a les paraules del Dr.Jaume Padrós, President CoMB, i "demanem a qui correspongui que es depurin fins el final les responsabilitats sobre les persones coautores d'aquestes paraules i comportaments impropis dels càrrecs que ocupen, alhora que deplorem l'actitud de qui per raons tàctiques han participat conscient o no d'aquesta estratègia."


Davant la filtració pública de les converses mantingudes entre el Ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, en la que aquest es bafa d'haver-se 'carregat el sistema sanitari', vull manifestar el següent:

Com a ciutadà, demòcrata i català manifesto el rebuig més absolut a aquesta manera de conculcar els principis bàsics d'un Estat de Dret.

Vull recordar que el nostre sistema sanitari és fruit de l'esforç i el consens de molts agents i persones i de l'implicació i del treball de generacions. És un gran sistema, molt ben valorat internacionalment. Però, en l'actualitat, fruit de l'ofec financer i fiscal  que pateix el nostre país, la crisi i les retallades pressupostàries sofertes, l'han posat al límit de la seva sostenibilitat. Si la qualitat bàsica assistencial no s'ha vist encara afectada ha estat pel compromís dels seus professionals que hem anteposat l'atenció als nostres pacients a les nostres justes i legítimes reivindicacions retributives.

Voler 'destruir el nostre sistema sanitari' és un insult gravíssim i mostra una manca d'ètica total per part de qui el formula i el practica. És un atemptat directe contra el dret més bàsic dels ciutadans. Hom podria pensar que no és casual si el que es pretén és també destruir el país. Els professionals sanitaris són els que compten amb els majors índex de confiança i reconeixement per part de la ciutadania. I el nostre sistema sanitari és probablement l'instrument que més ajuda a la cohesió social del país. 'Carregar-se' la nostra sanitat és, per tant, carregar-se el país. 

Tenim molts problemes que cal afrontar amb el màxim de consens que torno a reclamar a tots els agents implicats.

Per tant, demanem a qui correspongui que es depurin fins el final les responsabilitats sobre les persones coautores aquestes paraules i comportaments impropis dels càrrecs que ocupen, alhora que deplorem l'actitud de qui per raons tàctiques han participat conscient o no d'aquesta estratègia.

Dr. Jaume Padrós
President CoMB