• Inici
  • Comunicació
  • Posicionaments

El CCMC reclama al Ministeri de Sanitat i al Departament de Salut que els metges residents d’últim any siguin contractats com a especialistes

21/04/2020

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha remès al ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a la consellera de Salut, Alba Vergés, una carta en la qual reclamen que els metges residents d’últim any siguin reconeguts com a metges especialistes i que siguin contractats segons aquest perfil professional i segons les seves funcions pels centres sanitaris.

La carta es fa ressò i recull les reivindicacions que han sostingut els membres de les seccions de Metges MIR i Joves dels quatre col·legis catalans. En aquest escrit, el CCMC mostra el seu desacord amb la pròrroga de contractació dels residents d’últim any que es va preveure a l’Ordre 319/2020, publicada al BOE el 3 d’abril, i en demana la seva revocació o modificació, tal com ja s’ha acordat, segons ha transcendit, a la darrera reunió del Consejo Interterritorial de Salud. El CCMC recorda que els metges residents d’últim any ja tenen les competències adquirides i que una pròrroga dels contractes com a residents fomenta encara més la precarietat laboral que afecta el col·lectiu mèdic en general i els residents en particular.

El Departament de Salut ja havia equiparat els metges residents com a adjunts però la darrera Ordre del Ministeri de Sanitat, n'anul·la els efectes.

Accés a les cartes