Inici / AgendaTornar

Presentació del llibre "Ensenya'm la llengua" del Dr. Toni Beltran

Un recull de vocabulari mèdic popular que recorda i posa en valor mots genuïns de la nostra llengua

Dia: 04/10/2018
Lloc: Casa de Cultura de la Diputació de Girona
Horari: 19.00

El dijous 4 d'octubre, a les 19.00 h, a la Casa de Cultura de Girona, es durà a terme la presentació del llibre "Ensenya'm la llengua" del Dr. Antoni Beltran. La presentació anirà a càrrec de l'escriptor Josep Maria Fonalleras, l'autor del llibre, el Dr. Toni Beltran, i el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, el Dr. Josep Vilaplana.

"Ensenya'm la llengua" és un recull de vocabulari mèdic popular que recorda i posa en valor mots genuïns de la nostra llengua. Paraules i expressions utilitzades per referir-se a símptomes o malalties relacionades amb el sistema mental, tals com la bogeria, depressió, ictus, etc. Mots que estan en perill de desaparició a favor de tecnicismes o castellanismes, són mots i frases fetes com "no tocar ni quarts ni hores", "estar tocat del bolet" o tenir una "feridura". Un vocabulari molt ric que custodia la saviesa popular i que molts cops pot donar informació rellevant per al diagnòstic mèdic, per exemple quan ens referim al dolor, no és el mateix quan diem que tenim un mal d'esquena que quan tenim una tibantor, un rau-rau o estem carregats de dolor. Aquest és un vocabulari viu que va canviant i es renova amb les noves generacions, joves que avui dia ja no toquen ni quarts ni hores, sinó que estan flipats o a vegades tenen un yuyu.

No et pots perdre l'ocasió de compartir una estona amb l'autor del llibre i reconèixer expressions que utilitzem tot sovint.

T'hi esperem!