Inici / AgendaTornar

Jornada "Mediació i pràctiques col·laboratives"

Dia: 19/01/2018
Lloc: Col·legi d'Advocats de Girona (Pl. Vicens Vives, 4)

ACTES MATÍ: PONÈNCIES

9.30h - 10.15h: Inauguració de la Jornada, presentació i signatura del conveni “GIRONA MEDIACIÓ”, amb la presència de:

- Dr. Joaquim Salvi Mas, Rector Magnífic de la Universitat de Girona

- Excm. Sr. Carles Mac-Cragh i Prujà, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona

- Sr. Paco Molinero Ruiz, President de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

- Sr. Jaume Fort Cònsul, Vicedegà 3r del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i Delegat territorial de Girona.

- Excm. Sr. Domènec Espadalé i Vergés, President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Girona

Acompanyarà l’acte el Sr. Jordi Martinoy, Director dels Serveis Territorials de Justícia de Girona de la Generalitat de Catalunya.

10.15h - 12.00h: PONÈNCIA: "MEDIACIÓ COMUNITÀRIA: MÉS ENLLÀ DEL PROCÉS DE MEDIACIÓ”

Ponent: OSCAR NEGREDO CARRILLO. Educador i Pedagog Social. Postgrau en Gestió de Conflictes Públics i de Mediació Comunitària per la UdG. Máster en Gestió Pública per la UAB-UB-UPF. Professor en mediació en postgraus i màsters de la UdG i de la UOC. Coordinador del Servei de Mediació Comunitària i del Servei de Suport a les Comunitats Veïnals de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat des de 2006.

L’Òscar Negredo compartirà la seva experiència en implementar la mediació comunitària, no només entesa com a procés per atendre conflictes manifestos, sinó també com a estratègia per a la millora de la convivència en diferents àmbits de la vida dels municipis. Alhora compartirà la seva particular visió sobre els principis de la mediació i alguns dels conceptes que ell considera més important per l’exercici del rol del mediador.

12.00h - 12.15h: PAUSA CAFÉ

12.15h - 13.45h: PONÈNCIA: “MEDIACIÓ SISTÈMICA: "APORTACIONS DE LA TEORIA SISTÈMICA I L'ANÀLISI TRANSACCIONAL (AT) A LA MEDIACIÓ FAMILIAR".

Ponent: ISABEL BUJALANCE GÓMEZ. Educadora social i mediadora familiar. Coordinadora de parentalitat. Postgrau en Teràpia Familiar Sistèmica (Centre Kine) i Màster en Teràpia Familiar Sistèmica (CTFB - Dr. Sarró). Diplomada en Coaching Sistèmic Transaccional. Col·laboradora docent en mediació en postgraus i màsters de la UdG i la UAB. Educadora social d'atenció primària en el Consell Comarcal de la Selva.

La Isabel Bujalance, des de la seva experiència i formació especialitzada, ubicarà la funcionalitat de conceptes de la teoria sistèmica i de l'anàlisi transaccional en els processos de mediació familiar.

13.45h - 14.00h: Cloenda actes matí

ACTES TARDA: TALLERS SUCCESSIUS

Taller A: VINCULAT A LA PONÈNCIA DE PRÀCTIQUES COL·LABORATIVES: "TORNEM A DIBUIXAR EL TRIANGLE DE LA MEDIACIÓ: EMPATIA, ESCOLTA ACTIVA I ASSERTIVITAT". Impartit per Oscar Negredo. Taller pràctic sobre els continguts impartits a la ponència del matí. Els conceptes d’empatia, escolta activa i assertivitat es fan servir cada cop més, de forma poc reflexionada, en tots els àmbits. Durant el taller revisarem aquests conceptes a partir d’experiències pràctiques i aprendrem noves eines per a impulsarlos com a fonaments de la pràctica mediadora.

 • TORN 1 TALLER A: 15.30 h - 17.00h
 • TORN 2 TALLER A: 17.15 h - 18.45h
  Lloc : ICAG. Pl. Jaume Vicens Vives, 4 - Girona Aforament limitat: 35 persones.

Taller B: VINCULAT A LA PONÈNCIA SOBRE MEDIACIÓ SISTÈMICA: “ELS JOCS RELACIONALS A LA MEDIACIÓ FAMILIAR". Impartit per Isabel Bujalance. Taller pràctic on es treballarà la identificació dels llocs emocionals de les parts i del mediador/a en els processos de mediació familiar.

 • TORN 1 TALLER B: 15.30 h - 17.00h
 • TORN 2 TALLER B: 17.15h - 18.45h
  Lloc : ICAG. Pl. Jaume Vicens Vives, 4 - Girona Aforament limitat: 35 persones.

INFORMACIÓ GENERAL:

Inscripció:

Pots formalitzar la inscripció a la Secretaria del Col·legi d’Advocats de Girona en el moment de presentar la butlleta, o bé fent l’ingrés al c/c “LA CAIXA” ES95 2100 8101 91 2200092267, i remetent posteriorment el comprovant i la butlleta d’inscripció al fax 972 20 04 23 o al correu electrònic secretaria@icag.cat

L’admissió als tallers es farà per rigorós ordre de recepció de la butlleta d’inscripció amb justificant de pagament. Places limitades.

Preu:

 • 20€ Col·legiats a Catalunya
 • 40€ Altres col·lectius
 • 15€ Estudiants i persones inscrites a l’atur

Termini màxim d’inscripció: 18 de gener de 2018

Adreçat a: Professionals mediadors i no mediadors, i altres persones interessades en mediació.

ORGANITZA GIRONA-MEDIACIÓ: Comissió de Mediació ICAG, Universitat de Girona, Col·legi psicòlegs (Girona), Col·legi treballadors socials (Girona) i Cambra de Comerç de Girona.

Pels professionals mediadors l’assistència serà certificada com acreditativa d’hores de formació continuada pel Centre de Mediació de Dret privat de Catalunya.