Inici / AgendaTornar

XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana

20 i 21 d’octubre de 2017 al Teatre Kursaal de Manresa

Dies: del 20/10/2017 fins el 21/10/2017
Lloc: Teatre Kursaal de Manresa

El XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana tindrà lloc els propers 20 i 21 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa.

L’abast d’aquest congrés, així com els anteriors, va més enllà del que el seu nom «de metges i biòlegs» sembla indicar. Es tracta de reunions pluridisciplinàries que s’adrecen a professionals i estudiosos de totes les ciències de la vida i de la salut i d’altres disciplines que hi estan relacionades de forma directa o indirecta, sigui quina sigui la seva titulació. L’àmbit del congrés són els territoris de parla catalana: el Principat, Andorra, la Catalunya Nord, la Franja, el País Valencià, les Illes i l’Alguer.

El Congrés constarà de quatre grans eixos temàtics, que tractaran:

  1. Els models sanitaris dels territoris citats (característiques, finalitats socials, sostenibilitat, el rol dels professionals i dels ciutadans, noves expectatives, etc.).
  2. L’atenció primària (formació del personal sanitari, la capacitat de resolució, planificació, objectius, carreres professionals, interacció amb els altres nivells assistencials, salut mental, contínuum assistencial, oficines de farmàcia, ajuda mútua, salut social, etc.)
  3. El medi ambient, la globalització i la salut (salut i medi ambient, l’aire i l’aigua, tòxics, moviments migratoris, interculturalitat, vacunes, vectors i microorganismes, microbioma, alimentació, etc.)
  4. el quart eix acull apartats com ara La llengua, el seu ús en el sistema sanitari i les TIC biosanitàries; els aspectes històrics dels congressos, dels seus personatges i del centenari de la Bibliografia Medical de Catalunya, i el debat i conclusions sobre el futur d’aquests congressos per a fer-los més inclusius i socialment encara més útils.

Les inscripcions estan obertes fins al 13 d’octubre de 2017, a les 23:59 h.

També podeu consultar el programa del congrés.

Dades de contacte: organització COMB. Congrés Metges i Biòlegs: organitzacio@congresmetgesibiolegs.cat