Inici / ActualitatTornar

Campanya a favor de l'eliminació dels plàstics: Menys plàstic, més salut

10/07/2019

El Col·legi de Metges de Girona engega una campanya a favor de l'eliminació dels plàstics d'un sol ús amb l'objectiu de minimitzar l'impacte nociu que aquest material té per la salut. Des del COMG s'ha instat els hospitals i centres de salut de les comarques gironines a erradicar, progressivament, els plàstics d’un sol ús en les seves instal·lacions i els demana prendre mesures concretes, com ara l’eliminació de les ampolles de plàstic i la instal·lació de sortidors d’aigua i aixetes, en el seu lloc. El Dr. Josep Vilaplana, president del COMG, ha insistit en la nocivitat que els plàstics i els seus components tenen per a la salut i ha insistit en la importància que els centres sanitaris siguin un espai cada vegada més saludable i responsable i es converteixin en un exemple per a la ciutadania

Com a entitat que vetlla per la salut i que aposta per la millora constant dels professionals i les institucions mèdiques de Girona, no podem mirar cap a una altra banda. Hem de prendre mesures concretes per reduir al màxim els plàstics d’un sol ús”, destaca el Dr. Vilaplana, qui ha reiterat que el creixent compromís de la societat amb el medi ambient és una bona notícia i que cal sumar forces en aquesta direcció.

Amb aquesta campanya, el Col·legi de Metges pretén també fer una acció divulgativa per conscienciar la ciutadania sobre els efectes perjudicials dels microplàstics que es troben en el nostre intern i que ingerim de manera regular a través, per exemple, dels aliments.