Inici / ActualitatTornar

El CAC i el CCMC signen un conveni per protegir la salut dels ciutadans

16/05/2019

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), juntament amb el Col·legi de Metges de Girona (COMG), el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), el Col·legi de Metges de Tarragona (COMT) i el Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), ha signat un conveni amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) per vetllar per la salut de la ciutadania i, en particular, per combatre les fake news relacionades amb la salut. 

A l’acte de signatura hi han assistit els presidents de les diferents institucions representades: Josep Vilaplana (CCMC i COMG), Jaume Padrós (CoMB), Fernando Vizcarro (COMT), Ramon Mur (COMLL),  Roger Loppacher (CAC) i Salvador Alsius (CAC). 

L’objecte d’aquest conveni és establir un marc estable de col·laboració entre el CAC i els quatre col·legis de metges i el CCMC per tal de vetllar per un tractament informatiu i publicitari correcte dels productes sanitaris i dels serveis que ofereixin els professionals de la salut, combatent, així, la desinformació en línia d’aspectes relacionats amb la salut.

El conveni també té la finalitat de promoure estudis sobre els efectes de la publicitat de jocs d’atzar i d’apostes en línia, a través de l’elaboració de materials educatius per a la prevenció de les addiccions als jocs, les apostes i als videojocs, i dels trastorns alimentaris, com l’anorèxia i la bulímia nervioses.  

Aquest acord s’ha desenvolupat en la línia de col·laboracions recents entre el CAC i els col·legis de metges catalans. El gener passat es van presentar de manera conjunta l’informe del CAC Anàlisi de la presència de continguts de promoció del joc i les apostes en línia i el Document de Posició del CCMC El joc d’aposta en línia: impacte en la salut d’un fenomen emergent.

Mitjançant aquesta col·laboració institucional, s’elaboraran materials educatius i de prevenció adreçats als infants i adolescents, a les famílies i als professionals de l’educació. Es fomentarà, també, l’intercanvi de recursos i d’informació i es promouran accions conjuntes, com ara sessions informatives i campanyes de sensibilització.