Inici / ActualitatTornar

L’Associació Mèdica Transpirinenca es reuneix a Girona per debatre sobre la professió

09/04/2019

Girona va acollir el passat 5 i 6 d’abril la Jornada amb l'Associació Mèdica Transpirinenca, organitzada pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), òrgan que agrupa els quatre col·legis de metges catalans, i que va reunir durant dos dies, a l’Hotel Carlemany, una trentena de metges catalans, espanyols i francesos, per debatre temes d’interès sobre l’actualitat i el futur del sector mèdic. 

Durant la trobada es van posar sobre la taula aspectes com la regulació de l'exercici professional en territori fronterer o la responsabilitat civil en l'exercici transfronterer. Els professionals d'un cantó i l'altre dels Pirineus també van abordar qüestions com el Programa d'Atenció Integral al Metge Malalt (PAIMM), un programa d'atenció social que ofereixen els col·legis de metges catalans i que l'any 2018 va complir 20 anys, i el conveni administratiu entre el CatSalut català i l'ARS Occitaine.

A la finalització de les conclusions, també es va dur a terme l’Assemblea General de l’Associació Mèdica Transpirinenca; una entitat, que neix després de l’intercanvi entre col·legis professionals de les dues bandes de la frontera i que es va constituir definitivament l’any 2018. L’associació té com a objecte principal reunir els professionals del sector per al plantejament i elaboració de projectes conjunts i la cooperació transfronterera.