Inici / ActualitatTornar

Homenatge al professor Dr. Josep Maria Domènech (1944-2019)

11/02/2019

La sala d'actes del Col·legi de Metges de Barcelona es va omplir de gom a gom per fer un homenatge in memoriam al Dr. Josep Maria Domènech, professor d'anatomia a la Universitat Autònoma de Barcelona i mestre de moltes generacions de metges. Antics alumnes, de diferents generacions, van recordar el seu professor i en van destacar la seva gran qualitat humana i, sobretot, el seu respecte i estima pels alumnes. 

Dedicat gairebé exclusivament a la ciència i a la docència, Domènech Mateu va convertir el llibre de text del seu mestre Orts Llorca en el manual de capçalera de tots els seus alumnes de la UAB: una anatomia moderna on l’anatomia i la morfologia s’expliquen des de la seva causa primera -ontogènia i filogènia- fins a la seva funció, sense oblidar mai el seu interès clínic.

Molts dels seus alumnes recorden les seves extraordinàries classes i són testimoni del seu magisteri, mestre amb un entusiasme contagiós, de paraula fàcil, senzillesa didàctica, rigor científic i una memòria prodigiosa que sovint provocava els aplaudiments dels alumnes en acabar la classe. 

El Dr. Josep Maria Domènech i Mateu (Valls, 1944 - Barcelona, 2019) ja compta amb una entrada a la Galeria de Metges Catalans, un web dedicat a la memòria de metges catalans distingits per una activitat professional destacada.