Inici / ActualitatTornar

El web de metges catalans incorpora la figura del doctor Pompeu Pascual i Carbó

05/02/2019

El web Galeria de Metges Catalans acaba d'incorporar la figura del doctor Pompeu Pascual i Carbó (Cassà de la Selva, 1897 - Girona, 1977) 
 
El doctor Pompeu Pascual i Carbó neix a Cassà de la Selva dins la tercera generació dels metges Pascual de Llebrers, fill de Robert i Paula. Germà gran de Domingo, també metge. Acaba batxillerat a Girona l'any 1913, havent estat intern als Maristes on té de company Josep Pla. Set anys més tard, el 1920, es llicència en Medicina a la Facultat de Barcelona i, tres anys després, acaba l'especialitat de Pediatria, després d'haver estat adscrit al Servei d'Infància del Departament d'infecciosos de l'Hospital Clínic on hi treballa també com a metge intern fent Urgències. Després, exerceix durant un temps al poble de Campmany, a l'Alt Empordà. Encara resident a Barcelona, és designat professor ajudant de Puericultura a l'Escola d'Infermeres de Santa Madrona alhora que assisteix com a metge a la Secció d'Infància de la Maternitat de Les Corts.
 
El 1922, s'estableix a Girona on inicia una gran tasca en el camp de la Pediatria. No tarda a afegir-se a l'explosió cultural que viu Girona amb el naixement del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GE iEG), l'Associació de música i l'Ateneu de Girona. Aviat compagina la pràctica mèdica amb la pedagogia i l'esport. Així és el creador de la Secció d'Atletisme dins el GEiEG, dóna classes de puericultura a l'Escola Normal de mestres, col·labora escrivint al Butlletí del Col·legi de Metges de Girona, institució on, durant un temps, és membre de junta i secretari com ho és també del Casino de Girona.
 
Llegeix la biografia completa aquí