Inici / ActualitatTornar

Fòrum Associació dona 1.500 euros a La Marató de TV3

21/12/2018

Fòrum Associació de Col·legis Sanitaris, entitat de la qual forma part el Col·legi Oficial de Metges de Girona, ha fet una donació de 1.500 euros a la Fundació La Marató de TV3 per contribuir en la investigació contra el càncer. El donatiu es va escenificar en l'acte que es va organitzar a Girona el passat 13 de desembre.

Sota el paraigua del Departament de Salut a Girona, l'Institut Català de la Salut (ICS Girona), l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), l'Institut Català d'Oncologia (ICO Girona), l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i la Universitat de Girona (UdG), en col·laboració amb Fòrum Associació, van organitzar un seguit d'activitats informatives dirigides, d'una banda, al conjunt de la ciutadania i, de l'altra, a professionals i estudiants de diferents branques del camp de la salut. 

El dijous 13 de desembre, experts de primer ordre van oferir una taula rodona al voltant del càncer en la qual es va tractar el diagnòstic, a càrrec del cap del Servei d'Anatomia Patològica dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina, Eugeni López-Bonet, la personalització del tractament, a càrrec del cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'ICO Girona, Joan Brunet, la recerca en càncer, a càrrec del director de l'IDIBGI, Jordi Barretina, i els equips de suport als pacients i les seves famílies, a càrrec de la psicooncòloga de l'ICO Girona, Ana Moral. La taula, moderada per la periodista Núria Riquelme, també va comptar amb la participació de Neus Alsina, testimoni que va parlar en primera persona de la seva experiència.

Fòrum Associació de Col·legis Sanitaris està format pels col·legis professionals de metges, diplomats d'infermeria, fisioterapeutes, psicòlegs i veterinaris.