Inici / ActualitatTornar

Com adaptar les consultes i centres mèdics al nou reglament de protecció de dades

19/06/2018

Les consultes i centres mèdics han de complir la nova normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal, que és aplicable des del passat 25 de maig. 

El nou Reglament inclou alguns canvis importants i implementa novetats que suposaran un canvi en la manera d’implantar i garantir el compliment de la normativa:

1.- EL PRINCIPI DE RESPONSABILITAT PROACTIVA: Necessitat d’aplicar mesures tècniques i organitzatives apropiades per garantir el compliment de la normativa i per demostrar aquest compliment davant interessats i autoritats de supervisió.

2.- EL PRINCIPI D’ATENCIÓ AL RISC

3.- NOUS PRINCIPIS

    a. Principi de Transparència

    b. Principi de limitació de la finalitat

    c. Principi de Minimització de les dades

4.- NOUS DRETS: A més dels drets ARCO (Accés, Rectificació, Cancel·lació i Oposició), el nou Reglament estableix drets com els de la Portabilitat, Supressió, Limitació i el dret a l’Oblit, que és una manifestació a internet dels ja coneguts drets de cancel·lació o oposició.

5.- MODIFICACIONS A PRINCIPIS I DRETS JA EXISTENTS: Principis i Drets preexistents com els de consentiment o informació també son objecte de profunda remodelació.

6.- MESURES DE SEGURETAT

7.- Nomenament d’un DELEGAT DE PROTECCIÓ DE DADES

Per determinar les concretes mesures i actuacions a realitzar en cada consulta o centre mèdic, s’haurà de valorar prèviament les dades de caràcter personal que tracta, les finalitats de cada tractament i els fluxos d’aquestes dades per valorar i implantar un sistema de mesures tècniques i organitzatives avaluades periòdicament que assegurin el compliment de la normativa i el respecte pels drets de les persones. Des del COMG us podem orientar i informar, així com facilitar contactes amb diferents consultores especialistes en aquesta matèria.

Et recordem el nostre número de contacte: 972.20.88.00 i mail: comg@comg.cat.

Si vols conèixer el text íntegre del Reglament, clica aquí.