Inici / ActualitatTornar

El COMG se suma a la campanya de prevenció contra el càncer oral

06/06/2018

El Col·legi Oficial de Metges de Girona patrocina la campanya de prevenció del càncer oral que ha posat en marxa la Regió Sanitària de Girona amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de fer revisions periòdiques per detectar precoçment els casos de càncer de boca. 

Dins la campanya, que té el lema Treu la llengua al càncer, el dia 12 de juny, coincidint amb el Dia Europeu Contra el Càncer Oral, els odontòlegs dels centres d’atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària de Girona faran revisions als ciutadans sense necessitat de demanar cita prèvia. I els professionals del servei de cirurgia maxil·lofacial i oral de l’hospital Josep Trueta de Girona, també.

Durant la campanya, que s'allargarà fins a principis d'agost, els professionals de l’atenció primària repartiran tríptics a la ciutadania per informar sobre què es pot fer per evitar el càncer oral i sobre com es pot fer una bona autoexploració. També es recorda la importància d’anar a odontologia si es detecta qualsevol anomalia com taques blanques, vermelles o fosques a la boca, úlceres o ferides de més de quinze dies de durada. També s’inicia una campanya informativa a través de les xarxes socials, amb l’etiqueta #StopCàncerOral, i també de les pantalles que hi ha als centres de salut.

DOCUMENTS ADJUNTS