Inici / ActualitatTornar

El COMG i el CCMC han fet públics 25 posicionaments sobre salut en 3 anys i mig

27/04/2018

L'Assemblea General Ordinària del Col·legi Oficial de Metges de Girona va aprovar ahir, per unanimitat, els comptes auditats del 2016, la liquidació dels pressupostos de 2017 i els pressupostos pel 2018, a banda de tractar altres temes d'interès pel col·lectiu de metges gironí.

Durant l'informe del president, el Dr. Josep Vilaplana, va subratllar la defensa de la professió duta a terme per la Junta Directiva en els darrers 3 anys i mig a partir de 25 posicionaments sobre la salut i actualitat sanitària que s'han fet públics tant des del Col·legi de Metges de Girona com des del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), l'òrgan que agrupa els quatre col·legis de metges catalans. El Dr. Vilaplana també va mencionar la lluita duta a terme contra la precarietat laboral a partir, per exemple, de la trobada amb les patronals Unió Catalana d'Hospitals (La Unió) i Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) celebrades el passat mes d'abril o la participació del CCMC en l'elaboració del pla de garantia per l'estabilitat laboral del Departament de Salut. 

En la seva internvenció, el Dr. Vilaplana també va llistar algunes de les iniciatives impulsades des del COMG, com el concert de la World Doctors Orchestra a Girona, el primer cop que visitava l'Estat, o la primera jornada de mediació intercol·legial, al costat de les diverses col·laboracions de l'entitat amb, per exemple, la Setmana del Cor de Girona juntament amb GiCor o amb diferents congressos desenvolupats a Girona. 

El president en funcions del COMG també va voler recordar el 3r Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya que va tenir lloc a Girona el 2016 per la importància de les conclusions sorgides de la trobada. El congrés va aprovar la Declaració de Girona, un document amb deu punts que recull els aspectes que els metges catalans consideren que són clau perquè la professió pugui fer front als nous reptes del futur, tot garantint la qualitat de l’exercici i tenint sempre present que les persones són el centre de l’activitat i de la vocació dels professionals.