Inici / ActualitatTornar

Sessió magistral del Dr. Valentí Fuster a Girona

09/02/2018

El Dr. Valentí Fuster, cardiòleg i president de la Fundació SHE, va ser el segon convidat, ahir el vespre, del cicle de conferències-col·loqui sobre salut de commemoració del 120è aniversari del Col·legi Oficial de Metges de Girona. El Dr. Fuster va parlar sobre els factors de risc de la malaltia cardiovascular i de la importància de la conscienciació d'adquirir hàbits saludables des de ben joves ja que la malaltia comença als 20-25 anys. El Dr. Fuster va explicar que tots tenim factors de risc però que, segons han demostrat diversos estudis que ha realitzat, es poden modular. Per això resulta tan important conscienciar els joves.

El Dr. Fuster, que també és president del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovascular (CSIC) a Madrid, va citar diversos dels estudis sobre els factors de risc i les variables de salut. Per exemple, va mencionar la tasca que havia realitzat amb nens de diverses edats, començant amb infants de 3 a 6 anys, als que se'ls havia explicat durant 6 mesos com funciona el cos, la importància de l'alimentació i l'exercici físic i com controlar les emocions per comprovar, quina influència tenia en ells la introducció d'aquestes pautes de salut en una determinada edat o altre. 

El president de la Fundació SHE també va introduir altres conceptes vinculats a la salut com la diferència entre l'edat cronològica i l'edat biològica, aquesta última molt més vinculada a l'actitud davant la vida i al benestar emocional, o l'opinió que no coneixem tant la salut com la malaltia.

A causa de la bona acollida de la conferència, l'auditori del CaixaForum es va omplir i va caldre habilitar una sala addicional des d'on es podia seguir l'acte, en directe, a través d'una pantalla.