Inici / ActualitatTornar

Josep Maria Mainat parla de ciència i tecnologia a Girona

26/01/2018

L’autor del llibre “Ciència Optimista”, productor de televisió i membre de La Trinca, Josep Maria Mainat, va parlar de ciència i tecnologia, ahir al vespre a Girona, en el marc dels actes de commemoració del 120è aniversari del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG).

Mainat va omplir l’Espai Caixa per fer un repàs a diverses aplicacions vinculades a la medicina i a la salut. Davant d’un auditori format per metges però també per molts ciutadans que no eren professionals mèdics, Mainat va explicar com la tecnologia revolucionarà les nostres vides i com canviarà el nostre futur, a través d’aplicacions diverses per conèixer diferents aspectes de la salut humana o, inclús, per substituir els metges per avatars que es comuniquin amb els pacients. Al final de la conferència, l’autor de “Ciència Optimista” va fer una demostració amb una persona del públic per, a través d’una aplicació, poder veure, de forma no real, el seu esquelet i els seus òrgans interns.

Abans de la conferència, que va presentar el periodista Josep Puigbó, el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, el Dr. Josep Vilaplana, va explicar la resta d’actes previstos aquest 2018 per commemorar l’aniversari de l’entitat i va recordar que es dirigeixen als metges però també al conjunt de la societat.

La pròxima conferència-col·loqui sobre salut serà el dijous 8 de febrer i anirà a càrrec del Dr. Valentí Fuster, cardiòleg i president de la Fundació SHE. Completarà el cicle de conferència-col·loqui, el 22 de març, Toni Massanés, director general de la Fundació ALiCIA. Totes les ponències són gratuïtes però es recomana inscripció prèvia a través del web del 120è aniversari del COMG, www.comg120anys.cat. La resta d’actes es poden consultar en aquest mateix web.