Inici / ActualitatTornar

La World Doctors Orchestra recapta a Girona 9.360 euros contra el càncer

14/12/2017

9.360 euros són els diners que va recaptar el concert solidari que la World Doctors Orchestra (WDO) va fer el passat 7 d’octubre a l’Auditori de Girona com a acte previ a la celebració del 120è aniversari del Col·legi de Metges. Aquest diners, aconseguits bàsicament de les entrades venudes (15 i 20 euros) però també d’algunes donacions, es lliuraran íntegrament a les tres entitats beneficiàries del concert: l’AECC-Catalunya contra el càncer, la Fundació Oncolliga Girona i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdibGi).

Era la primera vegada que l’orquestra mundial de metges visitava Catalunya i Espanya i des del Col·legi de Metges, impulsors de la iniciativa, se’n destaca la bona acollida que va tenir, doncs l’actuació va congregar 720 espectadors a l’Auditori de Girona. Un dels atractius del concert era el paper que hi realitzava el reconegut violoncel·lista Lluís Claret, com a artista convidat.

La World Doctors Orchestra (WDO) està formada per un miler de metges de 50 països diferents que combinen la seva professió amb la passió per la música. El conjunt, que actua sota la direcció del metge alemany Stefan Willich i que reuneix uns 100 músics en cada actuació, realitza entre dos i tres concerts l’any en diferents ciutats del món. Aquest 2017, va escollir Catalunya per finalitzar la temporada amb un primer concert a Girona el 7 d’octubre i un segon concert a Barcelona, l’endemà.

Totes les actuacions que realitza la World Doctors Orchestra són solidàries en benefici d’entitats locals vinculades a la salut. A Girona, la WDO, juntament amb Lluís Claret, va interpretar el concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op.129 de Robert Schumann, la simfonia No.2 en Re major, Op.73 de Johannes Brahams i el Vocci della Natura de Jordi Cervelló.

120 anys del Col·legi Oficial de Metges de Girona (1898-2018)

El COMG, fundat fa 120 anys, aplega els més de 2.800 metges de les comarques de Girona. Va néixer per defensar els interessos dels professionals mèdics de les comarques gironines i per contribuir a la millora de la salut comunitària. Ho va fer en forma de sindicat i amb caràcter pioner. El 1894 es va crear el Sindicat de Metges Gironí, un dels primers organismes professionals de caràcter mèdic de l’estat espanyol.

Quatre anys més tard, com a conseqüència de la instauració obligatòria de la col·legiació mèdica, el 18 de juliol de 1898, va tenir lloc a Girona la Reunió General Extraordinària del Sindicat de Metges Gironí que va passar a anomenar-se Col·legi Oficial de Metges de Girona.

L’actual Junta, que presideix el Dr. Josep Vilaplana, va arribar al Col·legi després de guanyar les eleccions col·legials celebrades el mes de juny de 2014.

Per commemorar el 120è aniversari, el COMG ha organitzat un programa d’actes que tindran lloc durant el primer semestre de l’any i que es dirigeixen tant als metges com a la resta de ciutadans. Tots els actes es poden consultar a www.comg120anys.cat