Inici / ActualitatTornar

S'amplia el termini d'inscripcions pel taller

30/11/2017

El Col·legi de Metges ha allargat el termini d'inscripcions fins el 31 de gener del taller "Cuidant el cuidador" que impulsa amb l'Obra Social "la Caixa". S'adreça a cuidadors de pacients crònics psíquisc o físics dependents de la província de Girona per ajudar-los a desenvolupar aquesta tasca i a fer front a l'aparició de símptomes que afecten de manera important la seva qualitat de vida (cansament, angoixa, abandonament de la seva pròpia salut, renuncia al contacte social, irritabilitat, problemes de memòria i concentració...).

La metodologia d’aquest projecte serà utilitzar l’Arteràpia com a recurs terapèutic, és a dir, tècniques com la pintura, la música, el teatre, el joc grupal, la dansa i altres llenguatges d’expressió no verbal. Els tallers es realitzaran a partir del mes de febrer de 2018 i cada 15 dies, els dijous de 17.30 a 19.30 a l’Aula de Formació del Col·legi Oficial de Metges de Girona (C/ Albereda, 3-5 – 3a planta de Girona). Aniran a càrrec de la Dra. Irma Zapponi, psicoterapeuta i arterapeuta, col·legiada núm. 3248 del COMG que compta amb una àmplia experiència en aquest àmbit. 

Els cuidadors que hi estiguin interessats realitzaran 10 tallers grupals gratuïtsLes persones inscrites es comprometen a assistir als 10 tallers.

Els objectius del projecte són els següents:

  • Facilitar l'acceptació del seu moment present, dels seus límits i aprendre a delegar.
  • Afavorir l'auto-cura i la confiança, de manera que es puguin trobar espais propis que millorin la seva qualitat de vida.
  • Prevenir els trastorns psíquics, especialment la depressió.
  • Aprendre noves estratègies i alternatives de suport a la convivència amb si mateix, el seu familiar malalt, la resta de la família i el grup social al qual pertany.
  • Treballar els seus conflictes, per tal de disminuir l’estrès i augmentar la percepció d'una millora en la seva qualitat de vida, en reconèixer els seus valors més creatius.

Per a més informació i inscripcions, poden posar-se en contacte amb la Sra. Ruth Espuche (secretaria@comg.cat - 972 208 800).

LINKS D'INTERÈS