Inici / ActualitatTornar

El COMG garanteix als col·legiats la cobertura de responsabilitat civil professional durant els propers quatre anys

08/11/2017

El COMG ha consolidat un model propi de cobertura i gestió de la responsabilitat civil dels professionals (RCP) que ha estat reconegut com a capdavanter a Europa i que garanteix, tant la seguretat del metge, com una atenció directa i personalitzada per part de professionals al seu servei des del propi Col·legi. La Junta del COMG té entre les seves prioritats mantenir aquest model. En aquest sentit, considera que la recent adjudicació, per un període de quatre anys (prorrogable fins a sis), a la companyia francesa SHAM de la pòlissa de RCP (intermediada per la corredoria especialitzada Medicorasse i gestionada pel Servei de Responsabilitat Professional del COMG), assegura l’estabilitat d’aquest model d’èxit. 

La pòlissa de RCP es contracta de manera coordinada i conjunta pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), i el Servei Català de la Salut, mitjançant un concurs públic. L’adjudicació de la pòlissa a SHAM garanteix el model català d’assegurament i aprofundeix en la política de recerca i prevenció encetada en els darrers anys pel Servei de Responsabilitat Professional del COMG, filosofia que és plenament compartida per l’asseguradora. 

SHAM (Societé Hospitalière d’Assurances Mutuelles) és una mútua d’assegurances fundada l’any 1927, amb seu a Lyon (França), especialista en l’assegurament i la gestió de riscos sanitaris, amb 890 empleats i un volum de primes a l’exercici 2016 de 752 milions de euros. És la primera asseguradora de Responsabilitat Civil Mèdica a França, amb una quota de mercat del 50%, amb més del 60% dels professionals del sector sanitari, un 70% dels establiments públics i un 30% dels privats, i amb una sòlida i consolidada posició en el sector.