Inici / ActualitatTornar

Col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” per impulsar el projecte: “Cuidant el cuidador”

05/10/2017

El Col·legi Oficial de Metges de Girona ha signat un projecte de col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” per impulsar el projecte: “Cuidant el cuidador”.

El projecte està adreçat a cuidadors, de la província de Girona, de pacients crònics psíquics o físics dependents.

Quan una família rep el diagnòstic de “malaltia crònica i discapacitat” i la família decideix qui serà el cuidador, aquest es troba, de cop, immers en una feina no remunerada, que dura 24 hores al dia i, en el transcurs del temps, poden aparèixer símptomes que afecten de manera important la seva qualitat de vida (cansament, angoixa, abandonament de la seva pròpia salut, renuncia al contacte social, irritabilitat, problemes de memòria i concentració...).

Els objectius del projecte són:

  • Facilitar l'acceptació del seu moment present, dels seus límits i aprendre a delegar.
  • Afavorir l'autocura i la confiança, de manera que es puguin trobar espais propis que millorin la seva qualitat de vida.
  • Prevenir els trastorns psíquics, especialment la depressió.
  • Aprendre noves estratègies i alternatives de suport a la convivència amb si mateix, el seu familiar malalt, la resta de la família i el grup social al qual pertany.
  • Treballar els seus conflictes, per tal de disminuir l’estrès i augmentar la percepció d'una millora en la seva qualitat de vida, en reconèixer els seus valors més creatius.

La metodologia d’aquest projecte serà utilitzar l’Arteràpia com a recurs terapèutic: tècniques com la pintura, la música, el teatre, el joc grupal, la dansa i altres llenguatges d’expressió no verbal.

Els cuidadors que hi estiguin interessats realitzaran 10 sessions grupals gratuïtes, de dues hores de durada, amb la Dra. Zapponi.

La Dra. Zapponi és psicoterapeuta i arterapeuta, col·legiada núm. 3248 del COMG i que compta amb una àmplia experiència en aquest àmbit.