Inici / ActualitatTornar

Solidaritat, música i medicina s'uneixen a Girona en el primer concert de la World Doctors Orchestra a Catalunya

25/09/2017

La World Doctors Orchestra (WDO) visitarà per primer cop Catalunya i ho farà amb una actuació a Girona on reunirà un centenar de metges que també són musics i que, provinents de diferents països del món, fan entre dos i tres concerts l’any en diferents ciutats.

Totes les actuacions que realitza la World Doctors Orchestra són solidàries en benefici d’entitats locals vinculades a la salut i, en el cas de Girona, la recaptació de les entrades es destinarà íntegrament a l’AECC-Catalunya contra el càncer, la Fundació Oncolliga i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdibGi).

L’actuació serà el dissabte 7 d’octubre a les 18.00 a l’Auditori de Girona en un concert que tindrà com a artista convidat, el reconegut violoncel·lista Lluís Claret. El conjunt, que actua sota la direcció del metge alemany Stefan Willich, ha escollit Catalunya per finalitzar la temporada 2017. La WDO realitzarà un primer concert a Girona el diumenge 7 d’octubre i un segon concert a Barcelona, l’endemà.

La WDO, juntament amb Lluís Claret, un dels músics catalans més internacionals, interpretarà el concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op.129 de Robert Schumann, la simfonia No.2 en Re major, Op.73 de Johannes Brahams i el Vocci della Natura de Jordi Cervelló.

Entrades solidàries a 15 i 20 euros

Les entrades pel concert de la World Doctors Orchestra tenen uns preus de 15 i 20 euros i es poden adquirir a l’Auditori de Girona o a través de https://gironacultura.koobin.com.

El Col·legi de Metges de Girona (COMG), impulsor del concert juntament amb el Col·legi de Metges de Barcelona, fa una crida a omplir l’Auditori de Girona pel caràcter solidari de la iniciativa, que busca recaptar fons per la cura i la recerca mèdica contra el càncer, i perquè constitueix una oportunitat única per a poder veure un dels violoncel·listes més reconeguts del país com és Lluís Claret. El concert, que està obert a tots els públics, precedirà la celebració del 120è aniversari del Col·legi Oficial de Metges gironí (1898-2018)

La World Doctors Orchestra

Fundada el 2007, la World Doctors Orchestra és una organització sense ànim de lucre dirigida i creada pel doctor Stefan Willich, professor de Medicina al Charité University Medical Center de Berlín i expresident del Conservatori de Música Hanns Eisler de la capital alemanya. Està formada per un miler de metges de 50 països diferents que combinen la seva professió amb la passió per la música. Tots els integrants de l’orquestra mundial són metges i músics entusiastes, alguns d’ells amb trajectòries musicals professionals. Des de la seva creació, l’orquestra ha actuat en ciutats de tot el món i ha actuat en escenaris de Sant Francisco, Seattle, Santiago de Xile, Berlín, Tòquio, Viena o Washington.


Entitats col·laboradores:

Diputació de Girona

Asisa

Mutua General de Catalunya

Montepio Girona

Agrupació Mútua

CaixaBank

Laboratorios Esteve

Grunenthal Pharma

LINKS D'INTERÈS