Inici / ActualitatTornar

La World Doctors Orchestra farà a Girona el primer concert de l'Estat, el 7 d'octubre

13/07/2017

La World Doctors Orchestra (WDO), formada per un miler de metges de 50 països diferents que combinen la seva professió amb la passió per la música, actuarà per primer cop a l’Estat amb un concert a l’octubre a l’Auditori de Girona que tindrà com a artista convidat, el reconegut violoncel·lista Lluís Claret. El conjunt, que actua sota la direcció del metge alemany Stefan Willich i que reuneix uns 100 músics en cada actuació, realitza entre dos i tres concerts l’any en diferents ciutats del món i ha escollit Catalunya per finalitzar la temporada 2017. La WDO realitzarà un primer concert a Girona el diumenge 7 d’octubre a les 18.00 de la tarda i un segon concert a Barcelona, l’endemà.

Totes les actuacions que realitza la World Doctors Orchestra són solidàries en benefici d’entitats locals vinculades a la salut i, en el cas de Girona, la recaptació es destinarà íntegrament a l’AECC-Catalunya contra el càncer, la Fundació Oncolliga i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdibGi). La WDO, juntament amb Lluís Claret, un dels músics catalans més internacionals interpretarà el concert per a violoncel i orquestra en La menor, Op.129 de Robert Schumann, la simfonia No.2 en Re major, Op.73 de Johannes Brahams i el Vocci della Natura de Jordi Cervelló.

Entrades ja a la venda

Les entrades pel concert de la World Doctors Orchestra ja estan a la venda a uns preus de 15 i 20 euros i ja es poden adquirir a l’Auditori de Girona o a través de https://gironacultura.koobin.com.

El Col·legi de Metges de Girona (COMG), impulsor del concert juntament amb el Col·legi de Metges de Barcelona, fa una crida a omplir l’Auditori de Girona pel caràcter solidari de la iniciativa, que busca recaptar fons per la cura i la recerca mèdica, i perquè constitueix una oportunitat única per a poder veure un dels violoncel·listes més reconeguts del país com és Lluís Claret. El concert, que està obert a tots els públics, precedirà la celebració del 120è aniversari del Col·legi Oficial de Metges gironí (1898-2018)

La World Doctors Orchestra

Fundada el 2007, la World Doctors Orchestra és una organització sense ànim de lucre dirigida i creada pel doctor Stefan Willich, professor de Medicina al Charité University Medical Center de Berlín i expresident del Conservatori de Música Hanns Eisler de la capital alemanya. Tots els integrants de l’orquestra mundial són metges i músics entusiastes, alguns d’ells amb trajectòries musicals professionals. Des de la seva creació, l’orquestra ha actuat en ciutats de tot el món i ha actuat en escenaris de Sant Francisco, Seattle, Santiago de Xile, Berlín, Tòquio, Viena o Washington.